USILOVNÁ VČIELKA


Táto pohybová hra s hádzaním je veľmi veselá. Najlepšie je hrať sa ju vonku, no môžete aj v izbe, kde je dostatok miesta. 
Zo švihadiel alebo zo špagátu vytvorte dostatočne veľký kruh (priemer cca 2 m). Do neho vložte ľahké predmety: plyšové hračky, loptičky a pod. Musia to byť bezpečné predmety, aby sa nikto pri hádzaní neporanil. Použiť môžete aj šišky alebo papierové gule. Do vnútra kruhu vojde jeden hráč. Ostatní hráči (najmenej jeden) stoja mimo kruhu. Hráč vo vnútri je usilovnou včielkou a snaží sa svoj domček – kruh upratať od predmetov, ktoré sa v domčeku nachádzajú. Čo najrýchlejšie ich po jednom vyhadzuje vonku mimo kruh. Hráči mimo kruhu sa snažia tieto predmety chytiť a hodiť ich naspäť do domčeka. Pokiaľ predmet spadne na zem, je mimo hry a už ho hráči do domčeka nehádžu. Hra sa končí, keď budú všetky predmety na zemi mimo domček a včielka má domček uprataný.
Hra je výborná na rozvíjanie reakčných schopností, vyžaduje si sústredenosť a rýchlosť reakcie. A hlavne je veľmi zábavná.

Komentáre