CESTIČKA

Túto ceruzkovú hru sme sa my dospelí hrávali ako deti. Je to jednoduchá hra na zabitie nudy. Potrebujete k tomu len papier, 2 farbičky alebo iné písadlá a partnera k hraniu - dieťa. Hrať sa ju môžete aj viacerí, vtedy si každý pripraví svoju farbičku inej farby.
 
Nakreslite na papier cestičku, ktorá bude ohraničená dvomi líniami. Miestami môže byť hrubšia, inde tenšia. Označte na jej konci a začiatku štart a cieľ. Úlohou každého hráča je dostať sa pomocou farbičky do cieľa.  
Hrot farbičky položte na štart. Farbičku držte kolmo na papier a pridržiavajte ju ukazovákom na jej hornom konci. Mierne pritlačte tak, aby sa farbička po papieri "šmykla". Farbička po cestičke sama vytvorí stopu, jej koniec zvýraznite kolieskom. Odtiaľ budete pokračovať ďalej v druhom kole. To isté urobí aj spoluhráč.  
Takto na striedačku posupujte až do cieľa. Ak stopa farbičky presiahne kraj cesty, označte jej koniec na okraji cesty.
Hra si vyžaduje určitú dávku zručnosti pri manipulácii s farbičkou a občas preverí aj trpezlivosť. Preto sa túto hru hrajte so staršími deťmi. S tými menšími si vytvárať stopu po papieri takýmto špeciálnym spôsobom iba trénujte.


Komentáre