ČO JE V ŠKATULI ?

Táto hra je veľmi zábavná, pretože prináša množstvo prekvapení s troškou strachu z neznámeho. Ide o hmatovú hru bez zrakovej podpory. Použiť na ňu môžete ozaj čokoľvek.
Zdroj fotografie: https://www.instagram.com/p/B6S0kWGA6Lg/ 
Do krabice z bočných strán vyrežeme otvory na ruky. Z vnútornej strany krabice nad vyrezané diery zalepíme kus látky, igelitu. Túto časť výroby hmatovej škatule môžete vynechať, pokiaľ dieťa do škatule ozaj nevidí. 

Hru začnite tak, že spolu s dieťaťom do škatule vkladajte rôzne predmety a hračky, napr. lyžica, medvedík, knižka, časopis, drevená kocky, Lego kocka apod. Predmety by mali byť z rôznych materiálov a rôznych tvarov a štruktúry. Predmety pri vkladaní do škatule pomenujte. Predmety by mali byť takého rozmeru, aby sa dali vyberať cez vyrezané otvory. Potom škatuľu zatvorte. Dieťa vloží obe ruky do otvorov, chytá po jednom každý predmet a snaží sa len na základe hmatu určiť, o aký predmet sa jedná.

Druhá možnosť hry je taká, že dieťaťu neukážete predmety, ktoré vložíte do škatule. A tu prichádza aj moment malého strachu z nevedomosti, čoho sa dieťa dotkne.

Inšpirujte sa nasledujúcim videom, ako si jednoducho vyrobiť hmatovú škatuľu.



Komentáre