HRY S BALÓNOM

Nafúknutý balón deti fascinuje. Možno je to preto, lebo je neudržateľný svojim tvarom a ľahkosťou. Balón "donúti" k pohybu aj toho najlenivejšieho. Môžete sa s ním hrať vo vnútri i vonku. Balónov si však zabezpečte viac pre prípad ich nečakaného prasknutia.


1. Nafúknite balón, no jeho koniec neuväzujte. Pustite ho, balón sa pri vypúštaní vzduchu bude sám pohybovať v priestore. Nechajte dieťa, nech sa posnaží ho chytiť.
2. Nafúknite balón a zaviažte jeho koniec, aby nevyfučal. Skúšajte s ním manipulovať stále len s jednou končatinou. Koľkokrát dokáže pravou rukou ťuknúť do balóna, kým nespadne? A koľkokrát ľavou nohou?... Vyskúšajte aj hlavičkovanie.
3. Nafúknutý balón si medzi sebou pinkajte tak, aby nespadol na zem. Dotknúť sa ho môžete stále len raz, potom ho môže odpinknúť spoluhráč.
4. Hrajte sa vo dvojici a to tak, že si balón položíte medzi seba, držíte ho len vlastnými telami. Pokúste prebehnúť určitú vzdialenosť tak, aby balón nespadol na zem.
5. Nafúknutý balón si položte medzi kolená, nohy mierne zatlačte k seba, aby balón nevypadol. Pokúste sa preskákať s balónom medzi kolenami určitú vzdialenosť tak, aby balón nespadol na zem. 

Komentáre