NIKITIN POSKLADAJ ŠTVORCE

Hra Nikitin POSKLADAJ ŠTVORCE pochádza z dielne ruských manželov Nikitinovcov, ktorí vo výchove svojich detí okrem iného preferovali aj intelektuálny výkon. Preto pre ne vyrábali vlastné vzdelávacie hry, ktoré sú charakteristické najmä potrebou logického myslenia.

Štvorec je jedným z plošných geometrických tvarov. S geometrickými tvarmi deti vôbec rady manipulujú. Podľa nášho názoru, pôsobia na nich jednoznačne a zrozumiteľne. Napríklad na to, aby sme rozlíšili kruh od štvorca, nám postačí zrak a nepotrebujeme k tomu zložité mentálne operácie. 

Po otvorení škatule hry Nikitin POSKLADAJ ŠTVORCE sa pred deti vysype množstvo rôznych identifikovateľných aj neidentifikovateľných malých tvarov. Odporúčame túto situáciu využiť k rozvíjaniu predstavivosti, kedy dieťa z ľubovoľných dielikov poskladá nový tvar, napr. zvieratko či postavičku. 

Ďalej môže dieťa dieliky triediť do skupín podľa farieb alebo podľa symbolov. Keď sa deti dostatočne s dielikmi dosýta „vyskladajú a vytriedia“, až potom ich motivujeme ku skladaniu štvorcov podľa priloženej predlohy a neskôr aj bez nej. 

Táto hra je skvelá pre deti v materských školách, je priamo zameraná na rozvíjanie geometrickej predstavivosti, najmä 2D priestoru a logického myslenia. Je výborným postriedkom na tréning zrakového vnímania a to najmä vizuálnej analýzy a syntézy a zrakovej pozornosti

Viac o hre sa dozviete vo videu tu:

https://www.facebook.com/VydavatelstvoProSolutions/videos/2260320107596995/

Hru nájdete tu:

https://www.vnimavedeti.sk/p/298/poskladaj-stvorce-nikitin 

 


Komentáre